Соєвий шрот

Соєвий шрот — один з різновидів відходів у процесі добування олії з насіння сої. Він використовується як кормова добавка і містить до 2,5 % жиру ( в 5-6 разів менше порівняно з макухою ), трохи більше клітковини і білка (від 30 до 46 %).

Соєвий шрот — один з найбільш якісних продуктів рослинного походження , призначений для годівлі сільськогосподарських тварин. З усіх різновидів шротів в соєвому міститься найбільша кількість амінокислот — метіоніну і лізину , вітамінів «В» і » Е» , а також мікроелементів — фосфору і калію.

Соєвий шрот додають в основний раціон сільськогосподарських тварин як основу для різних комбікормів. Основна перевага соєвого шроту — у тому , що на його базі легко можна формувати високопротеїновий і висоенергетіческій раціони без необхідності застосування недешевих тварин кормів. Рекомендовані норми додавання соєвого шроту в комбікорми :

Характеристика тварин Норма
Свині дорослі і молодняк до 15%
при відгодівлі на м’ясо в 1 період до 10%
при відгодівлі на м’ясо в 2 період до 5%
Велика рогата худоба при відгодівлі на бекон до 10%
молодняк до 12 місяців до 20%
старше 12 місяців, корови і бики-виробники до 25%
відгодівля худоби до 15%
Вівці дорослі і ягнята до 4 місяців до 20%
молодняк старше 4 місяців і барани-виробники до 10%
Кролі до 10%

Соєвий шрот прекрасно засвоюється, а за своєю біологічною цінністю близький до білків тваринного походження.

Показники якості високопротеїнове соєвого шроту:

Протеїн: не менше 47%
Жир: не більше 2,5%
Клітковина: не більше 3,5%
Вологість: не більше 12,5%

Эта запись защищена паролем. Введите пароль, чтобы посмотреть комментарии.